Afspraken

  1. De identiteiten van hen die in de kast zitten blijven binnen de groep. Wanneer wij horen dat de identiteit van een groepsgenoot zonder toestemming door jou is verspreid buiten onze veilige omgeving dan kan dit er toe leiden dat je niet meer welkom bent. Dit omdat het voor verscheidene mensen niet veilig of fijn is om uit de kast te zijn en Young Pride Breda juist een veilige haven is voor deze mensen om volledig zichzelf te zijn.
  2. De doelgroep is LHBTQIA+ jongeren van 18 t/m 30. Wanneer je niet onder het kopje LHBTQIA+ valt, maar wel open-minded bent en er oké mee bent dat dit de focus is van de groep ben je nog steeds welkom. Als je ouder bent dan dertig accepteren we je niet als nieuw lid, maar in overleg met een voorzitter via youngpridebreda@gmail.com mag je wel een evenement voor de doelgroep organiseren als je dit zou willen. Wanneer je al bij de groep zit en 31 wordt, kijken we gewoon individueel of je nog in de groep past en wat anders een geschiktere optie voor jou zou zijn. Ook als je jonger bent dan 18 kan je via youngpridebreda@gmail.com een gesprek aanvragen met een voorzitter als je denkt toch in de groep te passen. Jongeren onder de 14 vallen niet onder onze doelgroep en wijzen wij met liefde door naar Jong&Out.
  3. Alle LHBTQIA+ identiteiten worden gerespecteerd. Transgender personen worden aangesproken met de naam en voorzetsels die zij wensen.
  4. Ook andere vormen van discriminatie (racisme, ableïsme, etc.) worden niet gewaardeerd. Dit kan er ook toe leiden dat je niet meer welkom bent.
  5. Als je je gediscrimineerd voelt binnen de groep bespreek dit dan vooral met een coördinator.
  6. Er worden alleen foto’s op social media geplaatst met toestemming van hen die er op staan.
  7. Aanmelden voor evenementen kan door jezelf op gaan te zetten op facebook of een mailtje te sturen naar youngpridebreda@gmail.com. aanmelden is verplicht.
  8. Je bent welkom zoals je bent. Blij, boos, verdrietig, etc. Zolang je anderen maar in hun waarde laat.
  9. Er is ruimte voor jouw inbreng en ideeën. Bespreek het vooral! En we worden er heel gelukkig van als je zelf iets wilt organiseren en we helpen je daar graag bij.
  10. Wees vooral jezelf!

Voor vragen kun je altijd mailen.